compass bilboard.jpg

rujeola_f65f8.png

În timp ce întreaga Românie este atentă la evoluția infecților cu Covid-19, alte boli sezoniere își fac veacul printre noi. Printre ele se află și rujeola, de care cu toții am uitat în această perioadă.

Încă 119 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în șapte judeţe din România, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 20.000.

Dintre cele 20.000 de cazuri, 64 s-au soldat cu decese. Cele 119 cazuri nou confirmate s-au înregistrat în Satu Mare, Neamț, Cluj, Suceava, Timiș, Bihor și Brașov.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Astfel, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Sursa: Hotnews.ro

Despre autor
Author: Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A fost jurnalist de presă scrisă, TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web.
De același autor