compass bilboard.jpg

ordin-arafat-page-001-1068x1511_cd65e.jpg

Raed Arafat pune lacăt spitalelor de stat și private, în așteptarea valului de îmbolnăviri COVID-19. Un ordin dat ieri de secretarul de stat și transmis prin DSP-urile din întreaga țară în teritoriu prevede interzicerea internărilor, operațiilor, tratamentelor și consultațiilor medicale din toate unitățile sanitare.

Potrivit documentului, contrasemnat de ministrul MAI și cel al Sănătății, ”pe toată durata stării de urgență, sunt suspendate internările pentru intervenții chirurgicale, alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate din toate unitățile sanitare cu paturi publice și private, precum și consultații și tratamente care pot fi programate sau sunt programabile în toate structurile ambulatorii, atât publice cât și private”.

Așadar, dacă se respectă întocmai acest ordin, toate spitalele private și de stat ar trebui să nu mai interneze și nici să trateze pacienți, cu excepția celor considerați a fi ”urgențe medicale”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aseară, ministrul Sănătății a revenit cu precizări.

”Se va reface Ordinul ca el să prevadă clar că totul se face, de la caz la caz, prin evaluarea medicului. E important să asigurăm în continuare tratarea bolilor și să apărăm drepturile pacienților. Nimic din acest ordin nu trebuie să ia din grija față de pacienții urgenți, dar trebuie să cunoaștem riscurile infectării cu COVID-19 și medicul să evalueze. Asta e baza: totul se va face prin evaluarea de la caz la caz” a declarat Nelu Tătaru pentru libertatea.ro.