Plan de acțiune în cazul apariției unui focar COVID-19 în comunitate

Pentru că vorbim de un virus care se transmite rapid, recomandările specialiștilor în cazul apariției unui focar de Covid – 19 în propria comunitate includ, bineînțeles, evitarea întâlnirilor cu rude și cu prieteni. Întâlnirile pot fi on-line, scrie site-ul cetrebuiesafac.ro.

Ce poți face în această perioadă și cum să construiești un plan de acțiune

Discută cu oamenii care trebuie să fie incluși în planul tău de acțiune. Discută cu membrii gospodăriei, ce trebuie să faceți dacă va apărea un focar COVID-19 în propria comunitate.

Evită întâlnirea cu rude și cu prieteni. De preferat ar fi întâlnirile on-line.

Fă un plan pentru modalitățile de îngrijire a celor care ar putea avea un risc mai mare de complicații grave.

Există informații limitate despre cine poate fi expus riscului de complicații severe cauzate de COVID-19. Din datele care sunt disponibile pentru pacienții cu COVID-19, precum și din datele pentru coronavirusuri asociate, cum ar fi SARS-CoV și MERS-CoV, este posibil ca vârstnicii și persoanele care au afecțiuni medicale cronice să fie expuși riscului de complicații severe.

Nu intrați în contact direct sau indirect cu ei. Datele de la începutul acestei boli sugerează că persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să aibă o formă mai gravă a COVID-19.

Dacă tu sau membrii propriei gospodării aveți un risc crescut de complicații cauzate de COVID-19, trebuie să consultați medicul de familie pentru mai multe informații despre monitorizarea stării de sănătate sub influența COVID-19. Organismele internaționale recomandă acțiuni care să ajute la protejarea persoanelor cu risc ridicat pentru complicații, în cazul apariției unui focar de COVID-19 în propria comunitate.

Cunoaște-ți vecinii, vorbește cu ei despre planificarea de urgență la telefon sau on-line. Dacă propriul cartier are un site sau o pagină de socializare, ia în considerare urmărirea sau aderarea la acestea pentru a menține comunicare cu vecinii, accesul la informații și resurse.

Identifică organizațiile de ajutor din propria comunitate. Creează o listă de organizații locale pe care le puteți contacta în cazul în care aveți nevoie de acces la informații, servicii de asistență medicală, ajutor și resurse.

Ia în considerare organizațiile care furnizează servicii de sănătate mintală sau consiliere, mâncare și alte consumabile. vecinii, vorbește cu ei despre planificarea de urgență la telefon sau on-line.

Dacă propriul cartier are un site sau o pagină de socializare, ia în considerare urmărirea sau aderarea la acestea pentru a menține comunicare cu vecinii, accesul la informații și resurse.

Creează o listă de contacte de urgență. Asigură-te că există în propria casă o listă actuală de contacte de urgență pentru familie, prieteni, vecini, furnizori de servicii medicale, profesori, angajatori, departamentul local de sănătate publică și alte resurse ale comunității.

Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripție medicală!

Rămâi în legătură cu ceilalți prin telefon, e-mail sau social media. Dacă locuiești singur și te îmbolnăvești în timpul extinderii unui focar de COVID-19, este posibil să ai nevoie de ajutor.

Dacă ai o afecțiune medicală cronică și locuiești singur, roagă familia, prietenii și furnizorii de servicii medicale (medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică din județul tău sau apelează TelVerde 0800 800 358) să te ia în evidență și să te verifice. Rămâi în legătură cu familia și prietenii cu afecțiuni medicale cronice.

Ai grijă de sănătatea emoțională a membrilor gospodăriei tale. Răspândirea epidemiei poate genera situații stresante atât pentru adulți cât și pentru copii.

Copiii răspund diferit la situații stresante comparativ cu adulții. Vorbește cu ei despre epidemie, încearcă să rămâi calm și asigură-i că sunt în siguranță. Descurajează copiii și adolescenții să se adune în locuri publice în timp ce cursurile de școală sunt suspendate, pentru a ajuta la încetinirea răspândirii COVID-19 în propria comunitate.

sursă text: site: cetrebuiesafac.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Angajat SC Coral Impex SRL efectuează tratamente fitosanitare

Tratamente fitosanitare la arbori, în Brașov, în perioada următoare. Anunțul Coral...

Societatea Coral Impex anunță că, în perioada 28-29 martie, vor fi efectuate tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori în municipiul Brașov „În...
angajat SC Coral Impex SRL deratizare Brasov

Încep acțiunile de deratizare în Brașov. Anunțul Coral Impex

Societatea Coral Impex anunță demararea acțiunilor de deratizare pe domeniul public și privat din municipiul Brașov. Acestea vor avea loc în perioada 20-29 martie,...
coral-impex

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Societatea Coral Impex anunță efectuarea unor tratamente fitosanitare la arbori pentru combaterea bolilor și dăunătorilor care vor avea loc în perioada următoare, în Brașov. Acțiunea...

La Cocoș deschide al patrulea supermarket, în Brașov

Supermarket La Cocoș, lanțul de magazine născut la Ploiești, se extinde și va deschide al patrulea magazin în Brașov. Anul trecut, supermarket La Cocoș...
algabeth

Piatra Naturală: Fundamentul Sustenabilității în Construcții

Într-o lume aflată în continuă căutare de soluții durabile, piatra naturală se reafirmă ca fiind nu doar cel mai vechi, dar și unul dintre...
parccuri noi brasov

Două noi parcuri vor fi amenajate în Brașov

Primarul Allen Coliban va prezenta Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru parcurile de pe strada Lânii și Cetățuie Unul dintre obiectivele Municipalității este acela de a...
sala de operatii

Spitalul Judeţean Brașov efectuează doar operaţii de urgenţă în următoarea săptămână

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov nu se vor mai efectua intervenţii chirurgicale timp de o săptămână, decât în caz de urgenţe,...
elevi scoala

Brașov: Din acest an, elevii din unitățile de învățământ în care...

La ultima procedură de închiriere a unui spațiu pentru relocarea temporară a activității școlare, primăria a primit două oferte, dintre care una a fost...