compass bilboard.jpg

90629392_1882966481837027_6305289844847280128_n_4bb56_1_d7c52.jpg

Iulian Cristache, președintele Federația Asociațiilor Părinților, a reacționat dur la anunțul vicepremierului Raluca Turcan privind posibilitatea repetării anului școlar din cauza crizei coronavirusului.

Mesajul postat pe Facebook de Iulian Cristache:

”Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii (elevii care din solidaritate și responsabilitate trec acum prin momente de panică, anxietate, pentru că nu e ușor să fii adolescent în plin război epidemiologic), un mesaj scenaristic și total neprofesionist, inducând panică în populație în mod gratuit! Un reprezentant al Guvernului declară că "se ia în calcul" posibilitatea de repetare a anului școlar, tocmai când cetățenii acestei țări au nevoie de mesaje care să exprime solidaritate și coerență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dragi colegi, vă rog rămâneți imuni la aceste mesaje, pentru că noi suntem aici ca să vă garantăm că anul școlar nu va fi repetat, iar dreptul la educație va fi apărat chiar și în situații de criză, da! Trebuie să fim raționali și critici, cu toții, iar elevii din România au puterea aceasta, ei merită mai mult decât ce ne oferă statul!

Dragi guvernanți, zilele acestea nu mai ieșiți la declarații prin ziare și pe la televizor decât după ce ne livrați o soluție la problema: ce facem cu elevii care nu au acces la Internet? Ați găsit deja și rezolvarea și finanțarea de aveți timp de propagat mesaje în presă?”

Reamintim că după ce vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că printre scenariile privind rezolvarea crizei anului școlar se numără repetarea acestuia sau amânarea examenelor finale (evaluarea națională, bacalaureatul, licența) ministrul Educației a negat aceste variante.