compass bilboard.jpg

politie-mesaj_c1363.jpg

Echipajele de poliție, în timpul patrulării, cu ajutorul stațiilor, au început să lanseze un apel către populație să nu părăsească locuințele pe timpul nopții, având în vedere interdicția impusă prin Ordonanța Militară, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Măsura se aplică cu data de 23 martie 2020, ora 22.00.

Poliția Română a postat, duminică seară, pe Facebook, imagini cu o mașină aflată în patrulare, din care a fost  transmis, cu ajutorul stației, un mesaj către locuitori, referitor la interdicția privind circulația pe timpul nopții, între orele 22.00 - 06.00. 

„Respectați toate recomandările autorităților. Stați în casă! Ieșiți din locuință numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe. Suntem aici pentru sănătatea dumneavoastră. Vă mulțumim”, este apelul transmis de polițiști.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Imaginile au strâns rapid peste 268.0000 de vizualizări și sute de comentarii. 

„Felicitări! Vă rugăm sa mergeți peste tot. Încă mai sunt inconștienți care se cred deștepți. Și nu problema lor macină, ci a celor pe care îi îmbolnăvesc”, este numai unul dintre zecile de comentarii apărute la scurt timp după ce imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Poliției Române. 

Potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 este interzisă circulația, începând din data de 23 martie, între orele 22.00 - 06.00, existând câteva excepții. 

Citește și: Se interzice populației deplasarea în afara locuinței între orele 22.00 și 06:00. Care sunt excepțiile

Excepție sunt următoarele situații:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Sursă VIDEO - Facebook - Poliția Română