compass bilboard.jpg

52600AEE-5CD8-413A-88AC-85696175F4A4_84fd3.jpeg

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi promulgarea Legii privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ. După publicarea legii în Monitorul Oficial, părinții vor putea depune cererile la angajatori, urmând să fie plătiți cu 75% din salariu.

Legea prevede că „Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”.

Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ, potrivit digi24.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net. 

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale.

Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.