compass bilboard.jpg

ijp_prahova_12266700_ca6fc_0de59_79f18.jpg

Din vara anului trecut, după apariția Registrului agresorilor sexuali, cei ce lucrează în sistemul de învățământ, de sănătate sau de protecție socială au obligația de a prezenta angajatorului un certificat de integritate comportamentală, document care să ateste faptul că nu au fost condamnați pentru fapte penale de natură sexuală.

Modelele documentelor ce vor fi utilizate pentru a obține informații înscrise în Registrul agresorilor sexuali sunt conținute în Hotărârea Guvernului nr. 127/2020, document ce a publicat marți în Monitorul Oficial și ale cărui prevederi se aplică din momentul publicării.

Concret, hotărârea Guvernului conține, printre altele, modelul copiei de pe Registrul agresorilor sexuali, al extrasului din registru, al cererilor pentru eliberarea documentelor de mai sus, dar și al certificatului de integritate comportamentală. Detalii pe avocatnet.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

foto cu caracter ilustrativ

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor