compass bilboard.jpg

images_1_a83f1.jpg

Curtea Constituțională a oferit primele explicații pentru faptul că șefii din administrațiile publice locale vor putea beneficia de pensii speciale, deși legislativul a promis și chiar a încercat să legifereze eliminarea unor venituri necuvenite, acordate în mod discriminatoriu față de ceilalți contribuabili din România.

Comunicat CCR: „Curtea Constituțională a fost sesizată direct de Avocatul Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

La soluționarea acestei cauze, Curtea Constituțională s-a pronunțat în limitele sesizării, iar aceasta a vizat, în principal, motive de neconstituționalitate extrinsecă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Curtea NU a fost sesizată și, deci, nu s-a pronunțat asupra constituționalității art. 210 - Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean şi vicepreşedinte al consiliului judeţean din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

În rezumat, CCR nu s-a pronunțat pentru că nimeni nu a sesizat pe această speță.