compass bilboard.jpg

images_1_a83f1.jpg

Curtea Constituțională a oferit primele explicații pentru faptul că șefii din administrațiile publice locale vor putea beneficia de pensii speciale, deși legislativul a promis și chiar a încercat să legifereze eliminarea unor venituri necuvenite, acordate în mod discriminatoriu față de ceilalți contribuabili din România.

Comunicat CCR: „Curtea Constituțională a fost sesizată direct de Avocatul Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

La soluționarea acestei cauze, Curtea Constituțională s-a pronunțat în limitele sesizării, iar aceasta a vizat, în principal, motive de neconstituționalitate extrinsecă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Curtea NU a fost sesizată și, deci, nu s-a pronunțat asupra constituționalității art. 210 - Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean şi vicepreşedinte al consiliului judeţean din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

În rezumat, CCR nu s-a pronunțat pentru că nimeni nu a sesizat pe această speță. 

Despre autor
Author: Claudiu Vasilescu
jurnalist
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor