compass bilboard.jpg

Screenshot_21_9bd27.png

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Constanța consideră ”curios” cazul femeii care a murit după ce a așteptat 16 ore la Urgențe. ”S-a întâmplat ceva”, a spus Cătălin Grasa, managerul unității, potrivit căruia pacienta nu a stat în tot acest timp ”pe scaun, ci pe targă, scrie Libertatea.ro.

Dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța, a prezentat într-o conferință de presă ”filmul evenimentelor, de când s-a internat, până când a survenit decesul, în resuscitare”.

Grasa a spus că femeia ”s-a prezentat pentru fenomene de dispnee, pe niște afecțiuni cronice cardio-pulmonare”. Managerul apreciază decesul pacientei ca fiind unul ”curios”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Managerul Cătălin Grasa a precizat că ”există amănunte pe care la ora actuală nu avem cum le clarifica decât după autopsie”.

”Ce este curios, pe tot parcursul cât a stat pe UPU a fost pe cod verde, însemnând că este conștientă, colaborantă, hemodinamic și respirator echilibrată. Deci nu a fost pe cod roșu sau cod galben. Dintr-odată, seara se deteriorează astfel încât se necesită a merge pe cod roșu și acolo să fie fără răspuns la manevrele de resuscitare. S-a întâmplat ceva. A fost o decompensare ireversibilă și așteptăm să vedem și noi cauza”, a spus Grasa.

Managerul spitalului a precizat că în tot acest timp femeia nu a stat pe scaun ci pe targă: ”Nu era scaun, era targă. Poliția a fost în UPU să poată să vadă, ancheta este mai mult decât necesară”.

citește mai multe pe Libertatea.ro, foto captura video