compass bilboard.jpg

1578509500big_10_a74e2_9c10d.jpg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Premierul va amâna aplicarea legii cu cel puțin șase luni.

În mod normal, primele alocații majorate la 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv 600 de lei pentru cei cu vârsta 0-2 ani, ar trebui să intre în plată în luna martie, însă acest lucru nu se va întâmpla.

Potrivit unor surse politice, Guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii până în a doua jumătate a anului, după rectificarea bugetară.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Decizia ar urma să fie luată în următoarea ședință de Guvern, așa că cel mai probabil alocațiile dublate vor fi înmânate părinților după 1 iulie, așa cum a anunțat recent premierul Orban.

”Noi suntem puși într-o situaţie în care, şi dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția pe care o vom alege este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro.