compass bilboard.jpg

politia_d5b33.jpg

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 1.030 de persoane, 64 de mașini și 22 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 65 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 265 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

„De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente, o plăcuță de înmatriculare și au fost găsite 60 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. Totodată, 466 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 7 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 20 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române”, a precizat IGPR.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 7 documente semnalate de România.

Foto cu caracter ilustrativ. Sursă - IGPR