compass bilboard.jpg

ambulanta_95cf7_87852.jpg

Bilanțul deceselor cauzate de o boală a „copilăriei“ numără încă o victimă. Este vorba despre un copil, în vârstă de șapte ani, din Pașcani, județul Iași.

Salvarea a ajuns cu greu la copilul care era deja aproape inconștient, acuză familia. Copilul intubat nu a fost considerat o urgență și a fost dirijat de la Unitatea de Primiri Urgențe la secția de pediatrie, unde nu existau aparate necesare pentru acordarea primului ajutor, potrivit Europa EF.

Cazul lui Ianis Mahu, în vîrstă de 7 ani, din județul Iași, face de joi seară subiectul unei anchete investigate atât de către Parchet, Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică, cît și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Băiatul a fost diagnosticat la sfârșitul săptămânii trecute, de către medicul de familie, cu varicelă. După o evoluție normală a bolii, după cum spun părinții, starea lui Ianis s-a agravat. Când erupția de pe corpul copilului s-a învinețit, familia a sunat speriată la 112.

După cum povestește tatăl lui Ianis, ambulanței Pașcani i-au trebuit 17 minute să parcurgă distanța de un kilometru, cât este până la casa familiei și, la fel, până la spital, unde băiatul a ajuns intubat. Aici starea lui Ianis s-a agravat, copilul intrând în stop cardio-respirator, mai spune sursa citată.

Părinții micuțului spun că, timp de 40 de minute, asistentele medicale au fost nevoite să care tuburile de oxigen și defibrilatorul, de la parterul spitalului, la salonul unde se afla băiatul – asta pentru că secția de pediatrie nu avea aceste aparate.

Spre seară, medicii au declarat decesul băiatului.

Sursa: Europa FM