compass bilboard.jpg

incendiu-penitenciar-rahova_b0a25.jpg

Trei deținuți aflați în custodia Penitenciarului-Spital București Rahova au incendiat, sâmbătă, o saltea din salonul în care se aflau internați, se precizează pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Angajații unității au solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar la sosirea echipajului de pompieri incendiul era lichidat, potrivit informării ANP

„Cele două ambulanţe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deţinuţi internaţi pe secţia în cauză şi cadre, deţinuţii aflându-se în afara oricărui pericol. Patru poliţişti de penitenciare au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol”, a precizat ANP.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din punct de vedere administrativ, secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident.

Totodată, a mai anunțat ANP, la nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

Deținuții implicați urmează să fie cercetați disciplinar, a mai precizat ANM, care le mulțumește echipajelor ISU și SMURD pentru promptitudine și sprijin.

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, își ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare tot la Penitenciarul Rahova.

Foto cu caracter ilustrativ