compass bilboard.jpg

furt-universitate-cluj_0ebc9.jpg

Cele două persoane bănuite că au pătruns mascate în sediul unei universități din Cluj-Napoca și au furat bani și bonuri valorice, în valoare totală de 90.000 de lei, au fost depistate de polițiști, a anunțat, miercuri, IGPR.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca au efectuat percheziții în Iași și Timișoara, pentru documentarea activității infracționale a celor doi bărbați.

„Cei în cauză, în vârstă de 25 și 26 ani, sunt bănuiți că, în noaptea de 2/3 octombrie a.c., având fețele acoperite, au pătruns în incinta unei universități din Cluj-Napoca, iar din seiful casieriei ar fi sustras bani și bonuri valorice, cauzând un prejudiciu estimat la peste 90.000 de lei. În urma sesizării primite, s-a constituit un grup de lucru la nivelul Poliției Municipiului Cluj-Napoca format din polițiști din cadrul mai multor structuri și au fost demarate de îndată cercetări. În urma unor activităților investigative complexe desfășurate în cauză, polițiștii au reușit identificarea și depistarea celor două persoane bănuite de comiterea faptei”, a precizat IGPR.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La percheziții au fost ridicate articole de îmbrăcăminte, bani și alte bunuri cu valoare probantă în dosarul penal instrumentat.

De asemenea, cei în cauză au fost conduși la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

La acțiuni au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști din cadrul I.P.J. Cluj.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor.

Sursă foto/ text - IGPR