compass bilboard.jpg

perchezitii-evaziune-fiscala_9b7e7.jpg

Polițiștii cercetează două persoane bănuite de evaziune fiscală. 13 percheziții domiciliare sunt efectuate, la această oră, în Olt și în Teleorman, în vederea probării activității infracționale a celor doi.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează, joi dimineață, 13 percheziții pe raza județelor Olt și Teleorman, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile sociale ale unor persoane juridice, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

„În fapt, în perioada 2010 - 2016, doi bărbați, de 21 și de 52 de ani, ambii din orașul Drăgănești - Olt, fiind administratori la mai multe societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziții mărfuri, care nu aveau la bază operațiuni reale. Totodată, aceștia nu ar fi evidențiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate””, a anunțat IGPR.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin această modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei.

Potriivit IGPR, șase persoane urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Foto cu caracter ilustrativ