compass bilboard.jpg

spital_iasi_c8a02.jpg
Un nou caz zguduie lumea medicală românească. O asistentă medicală, în vârstă de 46 de ani, din Iași, s-a stins fulgerător în drum spre casă, imediat după ce a ieşit din tura de noapte de la spital.

 

Moartea sa a lansat o serie de semne de întrebare.

Aceasta ar fi acuzat o stare de rău chiar în autobuz, iar, la scurt timp, a intrat în stop cardio-respirator, scrie www.stirileprotv.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Oamenii au sunat la 112, însă, din nefericire, femeia a murit. Poliţiştii, dar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au început o anchetă.

 

Femeia lucra în blocul operator al Secţiei de ortopedie, de la Spitalul Sf.Spiridon din Iași, de mai mulţi ani. După 8 ore de muncă, a plecat dimineaţă spre casă cu autobuzul, în comuna Tomești, însoţită de un coleg. La un moment dat, s-a simţit rău şi a făcut stop-cardiac.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Spital Sf. Spiridon Iaşi a declarat pentru sursa citată că „imediat s-a solicitat echipaj cu medic, care au făcut resuscitarea 50 de minute. Din păcate, fără răspuns. Era în autobuzul spre casă”.
Reprezentanţii spitalului spun că, pe timpul nopţii, victima nu s-ar fi plâns că i-ar fi rău.

Moartea fulgeratoare a asistenţei medicale i-a făcut pe cei de la Ordinul Asistenţilor să reamintească efectele dramatice ale sindromului burnout - epuizarea profesională din toate spitalele din ţară.

 

Foto: 

spital_iasi_89f37.jpg

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Despre autor
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale