compass bilboard.jpg

vulpe_6c3d4.jpg

O vulpe curioasă a ieșit la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

Cu prada în gură, vulpea descoperă camera cu senzori de mișcare instalată de specialiștii Romsilva.

‘’Noutatea‘’ i-a creat ceva probleme animalului. Iscoditoare din fire și vicleană, vorba …poveștii, vulpea nu s-a îndurat nici să lase mâncarea deoparte, dar nici să plece din fața aparatului de filmat, de parcă știa că …e în centrul atenției.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Zeci de mii de vulpi vor dispărea din România potrivit unei decizii recente a Ministerului Apelor. 

Reprezentanţii WWF România trag un semnal de alarmă cu privire la consecinţele dezastruoase pe care le vor avea asupra faunei sălbatice din România noile măsuri de combatere a pestei porcine africane (PPA) aprobate recent (2018) de Ministerul Apelor şi Pădurilor, scrie adevărul.ro.

Ordinul prevede, pe lângă suplimentarea cotelor de vânătoare la porcii mistreţi, vânarea integrală a cotelor de recoltă la speciile şacal, vulpe, cioară grivă şi coţofană aprobate pentru perioada 2018 - 2019. Aceasta înseamnă, spre exemplu, eliminarea a 10.361 de şacali dintr-o populaţie totală de 14.273 de indivizi (respectiv 72%) şi a 49.966 de vulpi dintr-un efectiv total de 73.285 de exemplare (respectiv 67%), potrivit aceleeași surse.

Vulpea este un mamifer omnivor de dimensiune mică spre medie. Are un corp asemănător al câinelui, dar posedă, în schimb o coadă lungă și stufoasă.

Vânează mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza.

Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului oferă condițiile de adăpost, liniște și hrană necesare unui habitat sănătos.

Parcul are o fauna bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistrețul, cerbul sau căpriorul și jderul, precum și numeroase specii de pești, păsări și nevertebrate.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice, spun reprezentanți Romsilva.

sursă foto: adrianpetrișor.ro

sursă video: Facebook Romsilva  

Despre autor
Author: Miruna Alexandru