compass bilboard.jpg

actor-george-paul-avram-2-696x461_1_aaf54.jpg

Actorul George Paul Avram a murit ieri, 16 iulie, la vârsta de 80 de ani. George Paul Avram este cunoscut mai ales pentru rolul marinarului Haralamb din „Toate pânzele sus”.

„Teatrul Național din București anunță cu tristețe despărțirea de George Paul Avram. Născut la data de 31 martie 1940 în București, George Paul Avram absolvă Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC), în 1963, la clasa maestrului Ion Şahighian cu rolul Oedip Rege de Sofocle. După un scurt debut la Teatrul de Stat din Sibiu, în 1964, cu rolul Andrei din Passacaglia, în același an intră în trupa Teatrului Național din București. Vreme de două decenii a jucat pe scenele acestui teatru roluri din dramaturgia românească și universală în peste 30 de spectacole, până în 1987 – anul plecării sale în Germania, şi apoi după ce a revenit în ţară (din 2005)”, a scris, vineri, Teatrul Național IL Caragiale București. 

Pe ecrane, George Paul Avram s-a remarcat cu rolul Haralamb din serialul „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran în regia lui Mircea Mureșan.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe marele ecran a mai putut fi văzut în „Secvențe”, dar și în „Restul e tăcere”.

„Întregul colectiv al Teatrului Național îl regretă și este alături de familia îndoliată.
Înmormântarea are loc astăzi, ora 11.00 , la Cimitirul Tudor Vladimirescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se mai precizează în anunțul postat pe pagina de Facebook a Teatrului Național IL Caragiale București.

Foto 2: Facebook – Teatrului Național IL Caragiale București.