compass bilboard.jpg

maxresdefault-696x392_df55f.jpg

O filmare postată pe Youtube în care creatoarea de modă Dana Budeanu povestește cum trebuie să reacționeze bărbații când sunt sfidați de femei, care incită la violență domestică, a ajuns în atenția procurorilor. Ancheta bate pasul pe loc de trei luni.

“În secunda doi și amețitele celelalte iau aminte. Tu o faci pentru binele comunității, tu așa trebuie să gândești. Tu nu o altoiești pe ea. Tu o altoiești pe ea puțin așa… te faci că-ți scapă, înțelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat. Că tu dacă te duci spre ea așa, ea oricum se ferește. Tu oricum ai vrut, intenția a existat, frica se instalează. Dar se instalează la toate alealalte. Tu faci un bine comunității. Bam, tu devii eroul găștii, la ceilalți fătălăi; ești șmecherul șmecherilor” a fost ”sfatul” creatoarei de modă pentru bărbați.

Budeanu a fost reclamată încă de acum trei luni de mai multe activiste pentru apărarea drepturilor femeilor, însă, potrivit libertatea.ro, ancheta procurorilor bate pasul pe loc.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Stadiul anchetei este in rem. S-a început urmărirea penală cu privire la faptă, dar nu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale. În acest moment, nu există nici un suspect în cauză. Se efectuează cercetări pentru a se afla adevărul și a fi stabilite toate circumstanțele cauzei”, a pentru Libertatea Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Filmarea, care acum nu mai este disponibilă decât în ”sistem privat”, a fost urmărită de aproape o jumătate de milion de utilizatori ai canalului de Youtube în perioada în care a fost publică.

Transcriptul ”sfaturilor” date de Budeanu bărbaților care nu trebuie să fie ”fătălăi”:

transcript-budeanu_a6d8b.jpg