compass bilboard.jpg

cj_1_brasov_cd1df.jpg

După succesul obținut în Capitală, expoziția ''Made in CZ / Found in RO'' va fi deschisă, astăzi, la Brașov, la Muzeul Județean de Istorie.

Vor putea fi admirate diverse obiecte de design cehoslovac şi uz casnic produse în ultimul secol și găsite în gospodăriile românilor, care ilustrează relațiile diplomatice și economice dintre Cehoslovacia si România după Primul Război Mondial și în perioada socialistă. 

Expoziția cuprinde 92 de obiecte care ilustrează designul de produs, a cărui popularitate a depășit granițele Cehoslovaciei, o varietate de obiecte de uz casnic - mobilier, ustensile sau decorațiuni - colecția atestă popularitatea designului de produs cehoslovac, dar și traseul acestor obiecte până în gospodăriile din România.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cadrul vernisajului va avea loc și lansarea catalogului Czechoslovak Home, unde sunt detaliate elementele de design ale obiectelor, dar și narațiunile personale care le însoțesc, o resursă importantă de documentare și companionul perfect al colecției.

Nu în ultimul rând, o parte dintre obiecte vin însoțite de încă o poveste, și anume cea a deținătorilor originali, oferind astfel și o perspectivă asupra narațiunilor private ale epocii.

Așadar, Centrul Ceh, alături de Ambasada Republicii Cehe şi Muzeul Judeţean de Istorie Brașov vă așteaptă la deschiderea expoziției Made in CZ / Found in RO, unde vă veți putea reîntâlni sau observa pentru prima dată o serie de obiecte cehe marcante pentru vremurile lor.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Muzeul Județean de Istorie din Brașov, vineri, 17 mai 2019, de la ora 18:00, iar expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe data de 30 septembrie 2019.

Evenimentul este organizat de Centrul Ceh, Ambasada Republicii Cehe şi Muzeul Judeţean de Istorie Brașov.

Galerie FOTO

cj_1_brasov_81ab2.jpg

cj_2_brasov_4380a.jpg

cj_3_brasov_9af95.jpg

cj_4_brasov_bdc59.jpg

cj_5_brasov_f9a00.jpg

cj_brasov_840e9.jpg

sursă foto: Consilul Județean Brașov

Despre autor
Author: Miruna Alexandru