compass bilboard.jpg

unitbv_bd4ad.jpg

"Romsilva, un angajament pentru generațiile viitoare!" este proiectul prin care specialiștii Romsilva vin în sprijinul tinerilor...viitori colegi.

Peste 200 de studenți ai Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității "Transilvania" din Brașov au participat miercuri, 8 Mai, la dezbateri privind  – oportunitățile pe care le-ar putea avea în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, alături de specialiștii structurii. Întrunirea a avut loc în Aula Universității Transilvania și a fost moderată de - directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

La evenimentul de miercuri au fost alături și rectorul Universității "Transilvania", Ioan Vasile Abrudan, decanul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Alexandru Lucian Curtu, membri ai Consiliului de Administrație și din conducerea Romsilva, directorii direcțiilor silvice și administrațiilor celor 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, reprezentanți ai sindicatelor din silvicultură, ai pensionarilor silvici și ai Societății "Progresul Silvic", cea mai veche asociație profesională din domeniul silviculturii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Proiectul "Romsilva, un angajament pentru generațiile viitoare!" a fost inițiat de conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și se derulează în parteneriat cu universitățile care pregătesc specialiști în silvicultură sau în alte domenii de interes, precum economie sau științe juridice, tinerii absolvenți putând opta pentru un viitor profesional în cadrul Romsilva.

Absolvenți ai Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov participă la programul de stagiatură inițiat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în urmă cu șase ani și dezvoltat în fiecare an, de la 60 de locuri disponibile în 2013, la 100 de locuri în anul 2018.

Romsilva are peste 16.000 de specialiști cu experiență, permanent instruiți. 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, instituție de interes național, administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 80% deține certificarea la nivel internațional, încă un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate, pe bază de contract, precum și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850.000 de hectare.

sursă foto: unitbv.ro 

Despre autor
Author: Miruna Alexandru