compass bilboard.jpg

turism-bulgaria-696x358_2aed8.jpeg

Litoralul bulgăresc a revenit în preferințele românilor și în acest sezon estival, mai ales datorită prețurilor, dar și din cauza restricțiilor de călătorie impuse de Grecia.

Potrivit ziare.com, prețurile la cazare și masă la hotelurile de 4 și 5 stele sunt mai mici acum, în plin sezon, și cu 40% față de anul trecut din cauza pandemiei.

De exemplu, o romanca aflata in statiunea Nessebar marturiseste ca, la hotel, angajatii nu purtau masti sau le purtau sub barbie. La fel si chelnerii. „In interiorul hotelului, majoritatea oamenilor nu purtau masti si nici nu le zicea nimeni, nimic. Insa, existau geluri dezinfectante”, a decalarat turista pentru sursa citată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Referitor la pastrarea distantei fizice, romanca sustine ca, intre sezlonguri, pe plaja, distanta se pastra, dar la piscina, nu. „Impresia generala a fost ca oamenii nu se feresc si erau relaxati. Noroc ca nu era multa lume, astfel, am putut sta mai relaxati”.

Restrictiile de intrare in Bulgaria

Pentru a intra pe teritoriul Bulgariei nu este necesara izolarea sau intrarea in carantina pentru cetatenii romani sau pentru cetatenii statelor membre UE. Este necesara o declaratie pe propria raspundere conform careia persoana va preciza urmatoarele:
– Nu are simptome specifice imbolnavirii COVID-19.
– Nu a avut contact cu bolnav de COVID-19 in ultimele 14 zile si nu este pusa sub carantina.
– A luat cunostinta de situatia epidemiologica din Republica Bulgaria, precum si de riscurile privind infectarea si agentul cauzator al imbolnavirii cu COVID-19.
– Va respecta masurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sanatatii.
– Calatoreste pe propriul sau risc.
– Scopul calatoriei.
– Se angajeaza sa paraseasca fara intarziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplica doar persoanelor care tranziteaza teritoriul Republicii Bulgaria).
– Pentru furnizarea de date false, raspunde conform prevederilor legislatiei Republicii Bulgaria.

Declaratia pe propria raspundere poate fi descarcata de aici.

Citește articolul integral pe ziare.com