compass bilboard.jpg

MARINA-GRAND-BEACH-859383_1d4a4.jpg

Hotelierii bulgari, dar și grecii s-au adaptat la condițiile de pandemie și fac oferte greu de refuzat pentru români. Așa se explică afluxul mare de turiști din România către Bulgaria și Grecia, în ciuda avertismentelor autorităților române privind pericolul covid, care s-au transformat indirect în avocații hotelierilor români.

Hotnews a selectat pentru revista presei economice două materiale publicate de Ziarul Financiar și zf.ro privind vânzările în creștere ale pachetelor turistice pentru Bulgaria și Grecia.

O vacanță all inclusive la cinci stele în Bulgaria costă și 500 de euro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, intr-un interviu pentru Ziare.com, Lucian Badircea, directorul IRI Travel, principalul turoperator din Romania care ofera excursii in Bulgaria, ne-a povestit despre conditiile in care ne primesc vecinii de la sud. Reducerile de 45-50% la hotelurile de 5 stele arata cat de dornici sunt bulgarii sa primeasca turisti in aceasta perioada, iar sa te bucuri de o vacanta cu intreaga familie cu numai 500 de euro, in plin sezon, este un adevarat chilipir.

Nici ofertele de la 4 stele nu sunt de evitat, mai ales ca aici reducerea este de pana la 30%. Grecii au scazut si ei din preturi si romanii care nu au pretentii pot gasi studiouri in Thassos si cu 15 euro pe noapte de persoana in varf de sezon. „Toate discutiile despre carantina si izolare daca vii din Bulgaria, declaratii completate si timpi lungi de asteptare la vama sau ca nu te mai primesc bulgarii sunt false. Contrar acestei campanii de fake news care ruleaza de cateva saptamani pe toate canalele de media si social media menite sa-i sperie pe oameni, romanii se duc si incep sa mearga in numar si mai mare pe litoral in Bulgaria”, a declarat Lucian Badircea pentru ziare.com.

O altă destinație favorită a românilor în acest sezon estival este Grecia

Turiştii români au început din nou să meargă în Grecia cu avi­onul, odată cu redeschiderea aeroporturilor pentru zborurile inter­naţionale, începând cu 1 iulie. Primele zboruri charter au ple­cat chiar pe 1 iulie, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, spre insulele Rodos şi Creta. Alin Burcea, CEO-ul agenţiei de turism Paralela 45, afirmă că hotelierii greci nu au mărit tari­fele din cauza pandemiei de COVID-19, preţurile fiind la acelaşi nivel de anul trecut. Grecii nu îşi permiteau să crească tarifele. Având în vedere că ei aveau costuri mai mari din cauza acestor măsuri, este un lucru pozitiv că nu au crescut tarifele. Nu am primit până în acest moment oferte speciale pentru că sunt hotelierii care sunt realmente speriaţi de costuri şi nu îşi permit să ofere tarife speciale. Tarifele şi preţurile sunt la fel ca în anii trecuţi, nu au crescut preţurile la niciun hotel, din câte ştiu eu“, a declarat Alin Burcea, scrie zf.ro.