compass bilboard.jpg

galerie-grecia_95889-768x512_b107a.jpg

Ministrul Turismului din Grecia a acordat un interviu postului de știri Digi 24 în care a făcut mai multe precizări referitoare la condițiile impuse turiștilor români care vor să-și petreacă vacanța de vară pe teritoriul elen.

Principalele declarații despre:

  • cozile de la frontiera cu Bulgaria: ”Vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor. Deocamdată, însă, Promachonas e principalul punct de tranzit pentru turiști”.
  • testarea turiștilor români care ajung în Grecia cu avionul: ”Nu vor fi testați cu toții, algoritmul și procedura de testare calculează factorul de risc. Îi îndemn pe oameni să completeze formularul online înainte de a ajunge în Grecia, înainte de ajunge la graniță, pentru că deși suntem flexibili cu cei care nu au completat formularul, din păcate cei care nu au făcut-o vor fi testați cu toții. Așa că cea mai simplă variantă e să completeze formularul din vreme astfel încât procesul de selecție să fie inițiat, iar unii să evite testarea”.
  • izolarea celor testați timp de 24 de ore până la aflarea rezultatelor:  ”După ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost”.
  • Citește articolul integral pe digi24.ro