compass bilboard.jpg

15_c3c94.jpg

România revine în rândul destinațiilor recomandate de către jurnaliștii străini prin prisma frumuseții și bogății naturale. Cei care fac un frumos review ținuturilor noastre sunt jurnaliștii de la The New York Times care recomandă „Alpii Transilvaniei” drept unul dintre locurile de vizitat în 2020.

Îi îndeamnă pe amatorii de călătorii din toată lumea să admire şi pădurile din zonă pentru a se bucura de frumuseţea lor, dar şi pentru a transmite cât mai puternic mesajul că ele trebuie salvate, iar despăduririle oprite.

„Pentru a experimenta în realitate o bucată de sălbăticie, fără a fi nevoie să mergeți la capătul Pământului, opriți-vă în România. Dintre toate pădurile primare din Europa, 65% se află aici. Acestea adăpostesc urși, lupi și o bogată floră și faună. Dar ai face bine să te îndrepți și către Carpații Meridionali, cunoscuți și sub denumirea de Alpii Transilvani, pentru o experiență completă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O vizită la Parcul Național Domogled-Valea Cernei, sau lanțurile muntoase Făgăraș mai departe spre est, oferă o suprafață vastă de natură cu adevărat neatinsă, alături de oportunități pentru drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele.

Drumurile foarte decente ale României (unul dintre ele, Transfăgărășanul, este o destinație în sine pentru pasionații de automobile) fac posibil accesul la toate acestea, chiar și în călătorii mai scurte. Niciodată nu a existat un moment mai important pentru a vedea și sărbători aceste păduri. În ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv prințul britanic Charles, care le-a numit „o comoară naturală nepreţuită într-un continent care de mult şi-a pierdut astfel de comori sălbatice”, unele persoane continuă exploatarea ilegală.

Călătorii care vin în număr mai mare ar putea avea un impact real, trimițând mesajul că acești copaci sunt mai prețioși vii decât doborâți”, este parte din descrierea pe care o fac jurnaliștii americani în materialul „52 de destinații de vizitat în 2020”

Sursa foto: Pe munte cu Cristi M 

1_f224e.jpg

2_e990b.jpg

3_13b66.jpg

4_b128a.jpg

5_6bb42.jpg

6_7445d.jpg

7_7402e.jpg

8_94a3c.jpg

9_e902f.jpg

10_922fc.jpg