compass bilboard.jpg

screen-shot-2020-08-25-at-18-52-21-1024x523-1-696x355_3fbdf.png

Institutul de Științe Spațiale va preda Ministerului Educației și Cercetării o aplicație smartphone prin care românii vor putea afla dacă în ultimele 14 zile au fost în preajma unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Dezvoltatorii susțin că aplicația respectă viața privată, însă guvernul ezită să implementeze acest proiect la nivel național.

Aplicația generează un cod unic pe fiecare telefon și apoi codurile comunică prin bluetooth, când telefoanele stau unul în preajma altuia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

“Este o aplicație de contact tracing care îți spune, ca utilizator, dacă în ultimele 14 zile ai stat în preajma unui infectat. Primul pas este, firește, descărcarea aplicației pe telefon. Odată cu activarea acesteia, vei permite și accesul la utilizarea bluetooth, sistemul pe care îl va folosi pentru a intra în contact cu alte telefoane mobile. Doar cele care au și ele activată aceeași aplicație” a declarat Mugurel Bălan, unul dintre inițiatorii proiectului, pentru Libertatea.

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro: Aplicația de mobil anti-COVID pentru urmărirea contactelor ajunge pe masa Guvernului. Cine își va asuma răspunderea?