1-lista-tarilor-cu-risc-epidemiologic-a-fost-actualizata-grecia-in-zona-galbena-spania-intra-in-zona-rosie-768x433_4c55b.jpg

Începând de duminică, 18 iulie, a intrat în vigoare lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, Spania, Portugalia și Olanda sunt pe lista roșie, iar Grecia trece de pe lista verde pe cea galbenă, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Potrivit CNSU, la sosirea în România din state aflate în zona roşie sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19. Restul persoanelor nevaccinate intră în carantină.

La sosirea din state aflate în zona galbenă sunt scutite de carantină persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 sau care prezintă un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau dovada trecerii prin boală.

a intrarea în România, toate persoanele trebuie să completeze un formular de triaj COVID care trebuie predat apoi unui reprezentant DSP aflat pe aeroport sau la punctul de frontieră.

Primul pas este completarea numărului de telefon, la care va fi primit un sms cu un cod unic de validare pentru a putea completa formularul. Informațiile care trebuie completate în formularul de triaj necesar la intrarea în România sunt: nume, prenume, CNP, data nașterii, țara din care vine persoana respectivă.

Formularul de triaj este de fapt o declarație prin care persoana respectivă ia la cunoștință dacă trebuie să stea în izolare sau carantină, iar în acest caz trebuie să menționeze adresa în care va sta în această perioadă.

sursa: hotnews.ro


compass bilboard.jpg