covid-19-certificat-768x266_6b3dc.jpg

Comisia Europeană a anunțat, marți, lansarea sistemului tehnic la nivelul UE, care permite verificarea certificatelor Covid, potrivit digi24.ro. Șapte state membre ale UE au început eliberarea deja a pașaportului Covid-19. În România implementarea certificatelor digitale se va realiza cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Noul portal UE de verificare a pașapoartelor Covid, asigură verificarea caracteristicilor de securitate conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor, fiind astfel garantată autenticitatea documentelor.

Șapte state membre, respectiv Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia, potrivit digi24.ro, au început să elibereze primele certificate ale UE.

Certificatul Covid a fost propus de Comisia Europeană pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță în această vară. (Mai multe detalii pe digi24.ro)

Certificatul reprezintă dovada faptului că o persoană a fost vaccinată, documentul putând fi eliberat în format digital sau pe hârtie.

În România implementarea certificatelor digitale  se va realiza cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS)


compass bilboard.jpg