img-2-888x420_8a57b.jpg

Răsturnare de situație în cazul tragediei din Italia, unde o telecabină s-a prăbușit duminică în zona stațiunii Stresa. O mână criminală a dezactivat frâna de urgență, accidentul soldându-se cu 14 morți, inclusiv copii.

Potrivit presei italiene, trei persoane au fost arestate noaptea trecută pentru că sistemul de frânare avea o defecțiune de o lună și jumătate, iar muncitorii au improvizat o furcă ce bloca dispozitivul respectiv!

„Nu a fost activată frâna în mod voluntar? Da, da, au recunoscut-o. Au existat defecțiuni la telecabină, a fost solicitată o lucrare de mentenanță care nu a rezolvat problema sau a rezolvat-o doar parțial. Pentru a evita întreruperile suplimentare ale serviciului, au ales să pună acea „furcă ” care împiedică funcționarea frânei de urgență”, a explicat comandantul carabinierilor din Verbania, locotenent-colonelul Alberto Cicognani.

„A fost o alegere conștientă dictată de motive economice. Telefericul ar fi trebuit să fie oprit”, a spus procurorul Bossi, care a coordonat investigațiile carabinierilor. Cele trei persoane sunt acuzate de mai multe infracțiuni, inclusiv de crimă.

sursa: observatornews.ro


compass bilboard.jpg