elon-musk-inselat_1_0365d.png

Mai multe persoane care s-au dat drept Elon Musk au reușit să fure în ultimele șase luni cel puțin 2 milioane de dolari, prin înșelătorii cu criptomonede, susțin reprezentanții Comisiei Federale pentru Comerț din SUA. Din octombrie 2020 și până în prezent a fost înregistrat cel mai ridicat nivel în ceea ce privește escrocheriile cu criptomonede, asta după ce bitcoinul și alte monede virtuale au înregistrat creșteri semnificative, relatează CNBC.

Infracțiunile vizau investitori cărora li se promitea multiplicarea criptomonedelor. Infractorii se dădeau drept celebrități sau nume cunoscute publicului și reușeau astfel să convingă diverse persoane să le trimită monede virtuale.

Bitcoin a ajuns pe 31 martie la o valoare de  peste 59.000 de dolari, un preţ cu 450% mai mare faţă de nivelul de 10.710 atins la închiderea tranzacţiilor din 30 septembrie, mai scrie sursa citată.

Iar pentru că Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, este un mare susţinător al criptomonedelor, numele său a fost folosit frecvent în acest tip de operațiuni ilegale. Tot în luna martie, atunci când bitcoin atingea o valoarea record,  Musk a declarat că Tesla va accepta plata în această monedă virtuală pentru mașinile cumpărate. Ulterior, Elon Musk a anunțat că Tesla nu va accepta bitcoin ca metodă de plată, din cauza îngrijorărilor de mediu legate de energia necesară pentru a procesa astfel de tranzacții.

Și compania SpaceX, deținută tot de Elon Musk, a anunţat recent că va accepta dogecoin ca plată integrală pentru un zbor către Lună, în primul trimestru al anului viitor.

Citește articolul integral pe digi24.ro


compass bilboard.jpg