compass bilboard.jpg

141028536-l-696x464_1_d27c1.jpg

Compania farmaceutică americană Moderna a anunţat că va comercializa vaccinul său împotriva COVID-19 la un preţ cuprins între 32 şi 37 de dolari doza. Este un ”preţ de pandemie” care va depinde de asemenea de volumele solicitate de fiecare ţară, informează Agerpres.

”Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată”, a promis într-o discuţie cu investitorii consilierul delegat al companiei Moderna, Stephane Bancel, citat de Agerpres.

Acest preţ este superior celui de 19,5 dolari avansat de o altă companie farmaceutică americană, Pfizer, pentru vaccinul pe care aceasta îl dezvoltă împreună cu societatea germană BioNTech şi care, la fel ca în cazul vaccinului Moderna, se află la începutul fazei a treia de testare, ultima etapă a testelor clinice menite să certifice eficacitatea şi siguranţa administrării vaccinului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Guvernul american a dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.