compass bilboard.jpg

danemarca-a-inclus-romania-pe-lista-tarilor-inchise-alaturi-de-bulgaria-luxemburg-portugalia-1596146783-696x449_3da13.jpg

Ministerul român de Externe informează că, în cursul zilei de joi, autorităţile din Danemarca au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri ce vor intra în vigoare de la 1 august, ora 00.00, România fiind inclusă pe lista ţărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile daneze, cei care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente.

Pentru informații în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test Covid-19, precizează MAE. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca „li se va recomanda ferm” o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

De la aceeași dată, 1 august 2020, nu va mai fi însă permisă intrarea pe teritoriul Danemarcei în scop turistic a celor care vin din România.

Sursa: Hotnews.ro