compass bilboard.jpg

646x404-4_48447.jpg

Bogdan Istratoaie, un medic român stabilit în Austria, a povestit experiența personală de pacient covid.

El a contactat virusul de la o terasă, fiind depistat pozitiv la testul COVID. Pentru că a făcut o formă ușoară a bolii, medicul a fost tratat la domiciliu, împreună cu soția sa, deasemenea ”pozitivă”.

Cei doi și-au pierdut gustul și mirosul, au făcut febră și au avut dureri în gât.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Febra nu e motiv de internare în Austria. Cei mai mulţi dintre pacienţii cu coronavirus din Austria stau acasă. În lumea civilizată, nu te internează obligatoriu. Nici în România nu cred că este dorinţa colegilor mei să interneze obligatoriu. Mi se pare normal să stai la început acasă, dar dacă ştii că ai factor de risc, se fac analize, se face radiografie şi atunci se ia o decizie. Dacă mai dura febra, dacă aveam o insuficienţă respiratorie, m-aş fi internat.  Dacă eşti o persoană cu comorbidităţi, locul ar fi direct în spital. Sunt de părere că dacă eşti sănătos, dacă nu ai evoluţie severă şi nu prezinţi simptome care să indice o decompensare nu e necesar să te internezi, dar dacă doctorul care te vede decide, pe baza analizelor, că trebuie să te internezi, consider că trebuie să te internezi”, a declarat medicul pentru adevarul.ro.

Acesta a precizat că după 14 zile, dacă nu mai are simptome, va fi retestat, iar în cazul unui rezultat negativ se va putea întoarce la muncă.

sursa foto: adevarul.ro