compass bilboard.jpg

nisipurile_de_aur2-696x510_c5faf.jpg

Bulgaria a extins starea de urgenţă epidemică COVID-19 până la 30 iunie. Ministrul Sănătăţii bulgar a emis patru noi ordine privind regulile care vor fi impuse în acestă perioadă, informează BTA, preluată de Agerpres.

Toate persoanele care sosesc în Bulgaria din Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia şi Olanda, precum şi din toate ţările terţe (din afara UE), cu excepţia Serbiei, Bosniei şi Herţegovinei şi Muntenegrului, vor fi plasate în carantină timp de 14 zile acasă sau în alt loc de cazare, potrivit unui ordin emis de ministrul Sănătăţii.

Prin acelaşi ordin, directorii inspectoratelor regionale de sănătate sunt instruiţi să revoce carantina recomandată pentru cei sosiți din Spania, Malta și Italia între 2 și 14 iunie 2020.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În perioada 15-30 iunie va fi interzisă vizitarea discotecilor, piano barurilor, cluburilor de noapte și a altor astfel de localuri.

Organizarea de evenimente de grup în interior la care participă peste 10 persoane, inclusiv nunţi, baluri, botezuri şi alte astfel de manifestări, va fi interzisă în aceeaşi perioadă.

În acelaşi ordin al ministrului, evenimente sportive în aer liber şi interior pot avea loc doar cu ocuparea în proporţie de 50% a capacităţii tribunelor şi scaunele sunt rearanjate pentru a lăsa un loc gol pe fiecare parte a unui spectator sau pentru a menţine spectatorii la 1,5 m de unul de unul.

Sursa: Digi24.ro