compass bilboard.jpg

MGQ0MWE0NTFmMmEyMWIwZTNjNWNkNzA1ZQ.thumb_82eba.jpg

Românul arestat pentru omor după ce a provocat un grav accident în Italia, în urma căruia, și-a pierdut doi copii și părinții conducea continuu de 30 de ore, scriu jurnaliștii italieni, care citează declarația acestuia.

Accidentul s-a produs sâmbătă, pe autostrada A1 dintre Arezzo și Monte San Savino. O mașină Volkswagen Sharan în care se afla o familie din România - mamă, tată, 4 copii și bunicii paterni - s-a izbit puternic de un TIR.

O fetiță de 10 luni, un băiat de 10 ani și bunicii celor doi copii au murit în urma impactului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Românul de 30 de ani a fost arestat pentru omor. De altfel, el era în perioada de eliberare condiționată, după ce fusese condamnat anterior pentru un jaf în Calabria.

El a declarat că venea din România și că a condus continuu 30 de ore pentru a ajunge în Toscana.

Poliția a constatat că în mașină călătoreau opt pasageri, în loc de șapte și că, cel mai probabil, nu aveau centură de siguranță.

„Nu puteam să-mi țin ochii deschiși, eram obosit mort”, a mărturisit el, confirmând astfel declarația unui martor care, înainte de producerea accidentului, ar fi văzut mașina cum circula în zig-zag.

„Când am observat-o, am încetinit viteza și m-am distanțat de mașina care părea să fi fost scăpată de sub control”, a spus martorul. 

Românul va fi audiat luni în legătură cu producerea accidentului.

Citește continuarea pe digi24.ro