compass bilboard.jpg

abuzuri-copii-ue_c87d0.jpg

Uniunea Europeană va prezenta o serie de măsuri vizând combaterea abuzurilor sexuale asupra copiilor, în contextul în care cererea de conţinuturi ilegale pe internet implicând minori a crescut semnificativ în timpul izolării impuse în cadrul luptei împotriva COVID-19, a anunţat duminică comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, transmite AFP, citată de Agerpres.

Comisarul european a declarat în cotidianul german Die Welt că doreşte o "luptă mai eficace" împotriva pedofiliei, în special printr-o cooperare mai strânsă cu companiile de internet.

"De la începutul pandemiei de COVID-19, cererea de conţinuturi care prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut cu 30% în unele state membre", a subliniat Johansson.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Noul plan, care potrivit comisarului european va fi prezentat "în curând", prevede crearea unui nou centru al Uniunii Europene pentru a ajuta ţările "să ancheteze, prevină şi combată abuzurile sexuale împotriva copiilor" şi să faciliteze schimbul de informaţii".

"Avem nevoie de strategii de prevenţie", dar acest lucru nu este suficient, pentru că trebuie în acelaşi timp "să aplicăm şi legile atunci când sunt încălcate şi să arătăm că valorile noastre au câştig de cauză, atât pe internet cât şi în viaţa reală", a subliniat ea.

Citește continuarea pe digi24.ro