compass bilboard.jpg

MCZoYXNoPTdkMDQyYTY3MTRkZmYyYjhjYmZiNGJlYmM5MjEwMTkx.thumb_-696x393_4db76.jpg

Opt potențiale vaccinuri împotriva Covid-19 sunt în studii clinice și sunt testate pe oameni, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății. Dintre cel 8, cel produs de Universitatea Oxford ar putea fi gata la toamnă.

În Marea Britanie, guvernul finanțează două proiecte pentru obținerea unor vaccinuri împotriva SarsCov-2, dezvoltate, pe de o parte, de Universitatea Oxford și, de cealaltă parte, de Colegiul Imperial din Londra.

Alok Sharma, Ministrul Mediului de Afaceri: ”Primul test clinic al vaccinului din Oxford evoluează bine, participanții din prima fază primind dozele lor de vaccin conform programului, la începutul săptămânii (trecute). Acum, ei sunt monitorizați îndeaproape de către echipa de testare clinică. Imperial College înregistrează progrese semnificative și urmează să treacă la testele clinice până la mijlocul lui iunie, cu teste mai extinse planificate pentru începutul lui octombrie”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Guvernul britanic a investit nu mai puțin de 130 de milioane de lire sterline în cercetare.

Alok Sharma, Ministrul Mediului de Afaceri: ”Pot confirma că, prin sprijin guvernamental, Universitatea Oxford a finalizat un acord internațional de licențiere. Va acționa pentru a produce 30 de milioane de doze până în septembrie pentru Marea Britanie și, ca parte a acordului, să producă peste 100 de milioane de doze în total. Marea Britanie va fi prima care va avea acces la vaccin”, conform Stirileprotv.ro.