compass bilboard.jpg

oms-pulverizarea-de-solutii-dezinfectante-pe-strazi-poate-fi-periculoasa-pentru-sanatate-si-nu-elimina-coronavirusul-Mzn-696x394_de9dc.jpg

Pulverizarea de soluţii dezinfectante pe străzi nu permite eliminarea noului coronavirus şi poate crea un risc sanitar, a avertizat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmit agențiile dpa şi AFP, preluate de Agerpres.

„Pulverizarea de soluții dezinfectante în spaţiile exterioare, cum sunt străzile sau trotuarele, nu este recomandată pentru eliminarea virusului SARS-CoV-2 sau a altor agenţi patogeni, pentru că dezinfectantul este inactivat de murdărie”, explică OMS într-un document despre curăţarea şi dezinfectarea suprafeţelor ca răspuns la noul coronavirus.

„Chiar şi în lipsa materiilor organice, este puţin probabil ca pulverizarea chimică să poată acoperi corect toate suprafeţele pentru o durată a timpului de contact suficientă pentru inactivarea agenţilor patogeni”, menționează OMS.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În plus, străzile şi trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infectare cu COVID-19”, iar „pulverizarea de dezinfectanţi, chiar şi în exterior, poate fi periculoasă pentru sănătatea umană”, avertizează organizaţia.

În spaţiile interioare, OMS recomandă ca, în cazul în care trebuie aplicate substanţe dezinfectante, acest lucru să fie făcut cu o lavetă îmbibată cu soluţie.

Citește mai multe pe Agerpres.ro