compass bilboard.jpg

61977970-696x436_d6f5a.png

România a intrat astăzi, de la miezul nopții, în stare de alertă. Guvernul a instituit o nouă regulă pentru cetățenii români care se întorc din străinătate, inclusiv pentru cei din ”zone roșii”, precum Franța, Italia, Spania, Germania sau Olanda. Aceștia vor fi izolați la domiciliu, împreună cu familia, și doar la solicitarea lor pot fi cazați în centre de carantină.

Astfel, se instituie, începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu
familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

Zborurile rămân suspendate până pe 1 iunie

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Guvernul a mai decis că se suspendă se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Iran, și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 15.05.2020.

Cursele externe de autocare sunt suspendate

Totodată se suspendă transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, până în data de 01 iunie 2020.