compass bilboard.jpg

_112224765_gettyimages-612133560_b1442.jpg

Arabia Saudită triplează taxa pe valoare adăugată ca parte a măsurilor de austeritate luate pentru a sprijini economia lovită de criza provocată de coronavirus.

De asemenea, guvernul de la Riad a anunțat că va fi suspendată acordarea alocaţiei ce acoperea costul de trai al angajaţilor de la stat. Cei 1,5 milioane de bugetari primeau, începând cu 2018, aproximativ 1.000 de riali (270 de dolari) pe lună, relatează BBC NEWS.

Taxa pe Valoarea Adăugată a fost introdusă în Arabia Saudită acum doi ani. Acum va creşte de la 5% la 15%, iar alocaţia de trai va fi suspendată odată cu 1 iunie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Aceste măsuri sunt dureroase, dar necesare pentru a menţine stabilitatea financiară şi economică pe termen mediu şi lung şi pentru a trece de această criză a coronavirusului cu cât mai puţine daune posibile", a declarat ministrul finanţelor, Mohammed al-Jadaan.

Anunțul a venit după ce cheltuielile de stat au depășit veniturile, împingând regatul într-un deficit bugetar de 9 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului.

Citește mai multe pe Digi24.ro

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor