compass bilboard.jpg

MjIzNDc2MDU5ZmY5MGNkZjg3YTgwMjExOGE.thumb_fd092.jpg

În toiul speculațiilor despre soarta lui Kim Jong-un, pe care unele surse îl dădeau mort sau într-o stare gravă în urma unei operații de inimă nereușite, presa oficială de la Phenian a publicat un mesaj de la liderul nord-coreean, fiind pentru prima dată când îi menționează numele, după două săptămâni de tăcere.

Potrivit agenției sud-coreene Yonhap, radioul public nord-coreean a anunțat că Kim Jong-un a trimis un mesaj special de mulțumire constructorilor care au lucrat la un proiect turistic în Samjiyon. Localitatea a fost ridicată anul trecut la rangul de oraș și au fost demarate mai multe proiecte de extindere.

Dar în afară de reproducerea acestui mesaj, radioul public nu a menționat nimic nici despre locul unde s-ar afla liderul, nici despre starea sa de sănătătate, punctează Yonhap.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ultima dată, Kim Jong-un a fost văzut în public la 11 aprilie, la o ședință de partid, iar speculațiile pe marginea unei probleme grave de sănătate pe care ar avea-o au apărut după ce a lipsit de la cea mai mare sărbătoare a țării - celebrarea, la 15 aprilie, a nașterii bunicului său, Kim Ir Sen, fondator al țării și al dinastiei totalitare.

Pe de altă parte, un ziar sud-coreean, JoongAng Ilbo, care citează o sursă din China, susține că, de fapt, Kim Jong-un ar fi fost nevoit să lipsească de la eveniment pentru că a intrat în autoizolare, întrucât unul dintre membrii gărzilor care îl păzesc este suspect de Covid-19.

Un alt ziar sud-coreean, Dong-A Ilbo, citează un oficial american sub acoperirea anonimatului care susține că Kim Jong-un se află în stațiunea Wonsan, de pe litoral. Este locul unde Kim Jong-un ar fi ales să se izoleze, ca să nu ia Covid-19. Potrivit oficialului american citat de publicația sud-coreeană, câțiva dintre colaboratorii lui Kim, consilieri și oficiali de rang înalt, ar fi contractat virusul.

Citește mai multe pe Digi24.ro

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor