compass bilboard.jpg

Donald-Trump_1_9b877.jpg

Comunitatea medicală l-a criticat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după ce acesta a sugerat să se cerceteze dacă dezinfectantul injectat în corp ar putea opri infecția cu noul coronavirus, scrie BBC.

Dezinfectanții sunt substanțe periculoase și pot fi extrem de toxice dacă sunt ingerate. Chiar și expunerea externă poate fi periculoasă pentru piele, ochi și sistemul respirator.

Un oficial american a prezentat, în timpul unei întâlniri de lucru, rezultatele unor cercetări realizate de Guvern, potrivit cărora efectele coronavirusului ar slăbi dacă este expus la soare, iar înălbitorul ar putea ucide virusul din salivă sau din fluidele respiratorii, în câteva minute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic”, a declarat Donald Trump.

Epidemia de COVID-19 a provocat 49.759 de decese în Statele Unite, după ce în ultimele 24 de ore s-a înregistrat unul din cele mai ridicate bilanţuri, conform datelor furnizate joi seara de Universitatea Johns Hopkins.

Citește mai multe pe Digi24.ro

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor