compass bilboard.jpg

ventilatie-mecanica_cf744_3371b.jpg

Un preot italian a murit de coronavirus după ce a renunţat la aparatul respirator pe care enoriaşii săi l-au cumpărat pentru un pacient mai tânăr care suferea de aceeaşi boală.

Preotul catolic Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, din Casigno, în regiunea Lombardiei, cea mai afectată din Italia, a murit pe 15 martie într-un spital local după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Deşi primise un aparat de ventilaţie care-l ţinea în viaţă, aprovizionat de enoriaşi, preotul a decis să-l ofere unui pacient mai tânăr, potrivit adevarul.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cazul extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, din SUA, care este şi un consul la Secretariatul pentru Comunicaţii al Vaticanului.

Este un „Martir al carităţii ”, un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat care avea familie şi urma a fi ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus şi al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi!", a spus preotul James Martin.

Preotul catolic Berardelli era cunoscut pentru ajutorarea celor cu probleme financiare, precum şi pentru pasiunea pentru motociclete, potrivit publicaţiei italiene Araberara.

sursa: adevarul.ro