compass bilboard.jpg

descărcare_99dff_1c99d.jpg

Un bărbat din oraşul american Phoenix a murit, iar soţia sa se află în stare critică după ce cuplul a luat fosfat de clorochină, un aditiv folosit pentru curăţarea rezervoarelor de peşte.

Aditivul se găseşte şi într-un medicament anti-malarie, iar preşedintele Donald Trump a vorbit despre el, în timpul unei conferinţe de presă, ca tratament pentru COVID -19.

Cei doi , cu vârste de aproximativ 60 de ani, au început să se simtă rău la jumătate de oră de la ingerarea aditivului. Bărbatul nu a putut fi resuscitat, dar femeia a reuşit să elimine o mare parte din substanţa chimică, potrivit Time.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu este clar dacă cei doi au luat fosfatul de clorochină din cauza COVID-19, boala cauzată de coronavirus, dar acum organizaţia Banner Health (sistem de sănătate non-profit din SUA)  avertizează toată lumea să evite automedicaţia.

La o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută, Trump a declarat în mod fals că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) tocmai a aprobat utilizarea unui medicament anti-malarie numit clorochină pentru a trata pacienţii infectaţi cu coronavirus. Chiar şi după ce şeful FDA a lămurit că medicamentul mai trebuie testat pentru această utilizare, Trump a supraestimat potenţialul potenţial al medicamentului în conţinerea virusului.

sursa: adevarul.ro