compass bilboard.jpg

perfuzie_adde0_5299b.jpg

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, la Geneva, că potrivit ultimelor date, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 a început să scadă în China, scrie The Guardian. Între timp, epuizarea face victime în rândul medicilor.

„Această tendinţă trebuie interpretată foarte prudent. Tendinţele se pot schimba”, a declarat şeful OMS într-o conferinţă susţinută la Geneva, potrivit Mediafax.

Datele furnizate de autorităţile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 au simptome uşoare şi se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicaţii severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică şi 2% mor din cauza bolii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Șeful OMS a adăugat că începe să se contureze o imagine tot mai clară a focarului din Asia.

Din cercetări se pare că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii ca adulţii şi că riscul de deces creşte odată cu vârsta celor infectaţi. El a adăugat că nu există încă o explicaţie pentru acest lucru.

Între timp, pe internet circulă imagini cu medici epuizați de munca asiduuă din ultimele două luni. Virală este filmarea surprisă cu un medic care se prăbușește din cauza oboselii accentuate. Omul a zăcut în stare de inconștiență vreo cinci minute, și-a spart capul și dinții, însă după ce și-a revenit din starea critică, medicul a cerut să lucreze și de pe patul de spital.

Foto cu caracter ilustrativ