compass bilboard.jpg

uk-internet_5c603.jpg

Autoritatea britanică pentru Comunicaţii, Ofcom, va primi dreptul de a reglementa internetul, a anunţat guvernul britanic, miercuri. Companiile vor trebui să îşi protejeze utilizatorii de „conţinutul dăunător sau ilegal” de pe internet, iar dacă nu vor face asta se vor confrunta cu amenzi usturătoare sau chiar cu condamnări la închisoare, scrie The Guardian.

Conform hotărârii guvernului de la Londra, Ofcom nu va putea ajunge până la ştergerea postărilor de pe reţelele sociale, dar va putea solicita companiilor precum Facebook sau Google să publice documente în care să expliciteze ce fel de conţinut este acceptabil pe site-urile lor.

Oficiul se va asigura, apoi, că aceste companii vor pune în aplicare aceste regulamente în mod „consistent şi transparent”. Ministrul Culturii britanic, Nicky Morgan, şi ministrul de Interne, Priti Patel, au promis că noile reglementări nu vor afecta libertatea de exprimare pentru utilizatorii individuali şi că ele vor fi direcţionate doar spre companiile mari.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește continuarea pe digi24.ro