compass bilboard.jpg

WhatsApp_Image_2020-02-01_at_13.29.20_c9d22_f64ea.jpeg

Filipine a anunțat că un bărbat infectat cu coronavirus a murit, acesta fiind primul caz de deces înregistrat în afara Chinei, unde numărul total al victimelor a ajuns la 304, potrivit Reuters.

Pacientul era un bărbat din China, în vârstă de 44 de ani, și provenea chiar din Wuhan, epicentrul epidemiei coronavirus. Potrivit informațiilor Organizației Mondiale a Sănătății, bărbatul fusese infectat înainte de a ajunge în Filipine.

Până acum, în China, au murit 304 oameni, duminică fiind anunțate alte 45 de decese, majoritatea în provincia Hubei. În același timp, peste 14.000 de cazuri de îmbolnăviri au fost raportate de autorități. SUA, Australia și un număr tot mai mare de țări au blocat accesul străinilor care vin din China.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice. Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc tradiţional sărbătorile de Anul Nou chinezesc. Ulterior, au apărut cazuri în peste 20 de ţări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește aerticolul integral pe hotnews.ro