compass bilboard.jpg

obshchezhitie_irk_5fe16.png

În Irkutsk, unul dintre cele mai mari orașe din Siberia, cinci familii locuiesc într-un bloc care este înghețat la propriu. Clădirea, care este un fost cămin al unei școli de aviație, a fost deconectată de la utilități, deși, în această perioadă, temperatura ajunge la minus 14 grade în timpul nopții.

Edilii spun că nu pot branșa clădirea la utilități din cauza birocrației. Doar clădirea fostului cămin al Școlii Superioare de Aviație Militară a fost transferată municipalității de către Ministerul Apărării, nu și terenul pe care se află. Din acest motiv, clădirea nu se află în proprietatea Primăriei, relatează Flashsiberia.com.

Oamenii care locuiesc în blocul înghețat au cerut ajutorul autorităților locale și chiar celor de la Moscova, însă deocamdată nu au primit un răspuns.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ei recurg la improvizații pentru a-și încălzi locuințele deoarece blocul a fost deconectat de la sistemul de termoficare și de alimentare cu apă.

Odată ce trec pragul casei, oamenii traversează palierele acoperite un strat gros de gheață, iar din tavan coboară țurțuri.

Autoritățile locale spun că vor să vină în sprijinul locatarilor pentru a obține în instanță dreptul de a folosi clădirea în baza unui contract de închierea unei locuințe sociale.

sursa foto Flashsiberia.com