compass bilboard.jpg

iran-missiles_3_5906c_92944.jpg

Un atac cu 13 rachete balistice s-a produs noaptea trecută asupra a două baze militare americane din Irak, acestea fiind lansate din Iran.

Iranul a revendicat atacul și a spus că este riposta pentru uciderea generalului Qasem Soleimani, care a fost înmormântat marți.  Nu se cunoaște numărul victimelor.

Un oficial din armata americană a declarat pentru CNN că militarii au fost avertizați din timp cu privire la atacul cu rachetă balistică și au putut da alarma. Oamenii au avut timp să se pună la adăpost în buncăr, a declarat acesta.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Iranul a revendicat atacul

Ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, a transmis un mesaj pe Twitter. Mesajul ministrului pare să fie într-un ton defensiv - nu vor mai urma alte operațiuni, Iranul nu dorește escaladarea, dacă nu este provocat. De asemenea, șeful diplomației iraniene sugerează că baza aeriană al-Asad a fost atacată pentru că de-acolo ar fi decolat drona americană ce l-a ucis vineri, la Bagdad, pe influentul generalul iranian.

Trump, reacție pe Twitter

Președintele Donald Trump a avut o primă reacție, pe Twitter, la câteva ore după riposta Iranului pentru moartea generalului Qasem Soleimani și după ce în prealabil a avut la Casa Albă o reuniune cu echipa de consilieri pe teme de securitate națională. Șeful Casei Albe are un mesaj optimist: totul e bine! Și anunță că va face o declarație miercuri dimineață (ora Washingtonului).

Restricții aeriene în Golf

Administrația Federală americană în domeniul Aviației a instituit restricții de zbor, interzicând operatorilor aviației civile americane să zboare deasupra Iranului, Irakului, deasupra apelor Golfului Persic și Golfului Oman.

sursa: digi24.ro