compass bilboard.jpg

download_b6705.jpg

Un student la Medicină din SUA a găsit tratamentul pentru boala rară de care suferea. A reușit să facă asta după ce i-a atras atenția un simptom ignorat de medici. Metoda lui poate ajuta la găsirea tratamentului pentru alte boli.

David Fajgenbaum a intrat la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania pentru a deveni medic la fel ca tatăl său. Voia să devină oncolog – un fel de tribut adus mamei sale, care decedase.

În al treilea an de facultate, în 2010, David s-a îmbolnăvit și a fost internat vreme de cinci luni. Ceva îi ataca rinichii, plămânii și alte organe. Rând pe rând, acestea începeau să cedeze. Diagnosticul a fost crunt: boala Castleman. Descrisă prima data în 1954, această condiție se prezintă în parte ca o boală autoimună, în parte ca un cancer.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe patul de spital, slăbit și cu organele cedând, David a remarcat niște pete roșii care-I apăruseră pe piele. Medicii le-au ignorat, însă, fiind prea preocupați cu simptomele grave, care chiar îi punea viața în pericol. Pe fiecare dintre medicii care veneau la el îi întreba ce sunt acele pete.

Citiți mai multe pe stirileprotv